Adviseur Duurzaamheid en Openbare Ruimte

Wij zoeken voor onze ambitieuze opdrachtgever ‘Meerlanden’ een enthousiaste Adviseur met passie voor Duurzaamheid en de Openbare Ruimte.

Jij wilt tijdens je werk een aantoonbaar verschil maken binnen onze leefomgeving. En naast dat je graag bezig bent met thema’s als duurzaamheid, draag je ook graag bij aan het mooi en groen houden van de openbare ruimte. Je bent dan ook op zoek naar een organisatie die circulariteit een warm hart toedraagt en waar je duurzame innovatie daadwerkelijk kunt realiseren. Dan ben je bij Meerlanden aan het juiste adres.

Meerlanden is een maatschappelijke en innovatieve onderneming die op inclusieve en vooruitstrevende wijze zowel producten, als afval- en grondstoffen inzamelt, verwerkt, hergebruikt en recyclet. Daarnaast leveren zij energie en warmte en zetten zij zich dagelijks in voor een schone, hele en veilige openbare ruimte.

De functie is voor 32 – 40 uur per week. Interessante arbeidsvoorwaarden en een maximaal maandsalaris € 5.787,- voor 40 uur per week.

meerlanden-logo

Wat ga je doen?
In de functie van Adviseur Duurzaamheid en Openbare Ruimte vervul je een veelzijdige rol die gericht is op het duurzaam ontwikkelen van de schone en groene leefomgeving van hun opdrachtgevers (o.a. gemeente Haarlemmermeer, Hillegom en Aalsmeer).

 • Je wordt verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en uitvoeren van hun adviesrol naar de gemeenten.
 • De vertaling van de ambities en kansen om de leefomgeving te verduurzamen, verlaging van de hitte stress, aanpak beheer en onderhoud, duurzame verwijdering invasieve exoten, meer ruimte voor natuurlijk groen voor inwoners en recreanten.
 • Voor de gemeenten ben je de en adviseur om de dienstverlening maatgericht af te stemmen. Hen enthousiast te adviseren over nieuwe ontwikkelingen en bestaande producten die zij leveren.
 • Je weet ontwikkelingen te vertalen naar de doelstellingen rond excellente dienstverlening, bedrijfsvoering en duurzame grondstofregie.

De functie van Adviseur Duurzaamheid en Openbare Ruimte is een leuke, uitdagende rol waarbij je binnen tactisch inhoudelijke vraagstukken zowel als sparringpartner, als adviseur fungeert voor de interne organisatie, gemeenten en andere stakeholders.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding in b.v. management van de leefomgeving of vergelijkbaar als een van de volgende opleidingen hebt afgerond ben je ook een goede kandidaat;

  – MSc Environment and Resource Management 
  – BSc Future Planet Studies 
  – MSc in Urban Management and Development 
  – MSc Urban Environmental Management 
  – MSc Sustainable Business and Innovation 
  – BSc Global Sustainability Science
  – Bsc Bos en Natuurbeheer
  – Bsc Duurzame gebiedstransities
  – Bsc Management van de leefomgeving
  – Bsc Tuin en Landschapsinrichting.

 • ,Je hebt bij voorkeur aantoonbare ervaring op genoemde vakgebieden of bent bereid je hierin verder te verdiepen en te ontwikkelen. Ervaring als beleidsadviseur of consultant is een pré.
 • Je bent communicatief sterk in woord en geschrift. Je bent onderzoekend, creatief en praktisch ingesteld. Je werkstijl is gericht op samenwerking en je neemt daarbij initiatief.
 • Daarnaast kun je goed omgaan met de verschillende belangen van inwoners, bedrijven en organisaties. Je werkt integraal en projectmatig en kan daarbij uitstekend samenwerken met collega’s, inwoners, externe partijen, provincie en gemeenten in de regio om de ambities te realiseren.


Wat biedt de opdrachtgever?

 • Het salaris bedraagt maximaal € 5.439,- (bruto) op basis van 40 uur per week (CAO – GEO is van toepassing).
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.
 • Volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Zij stimuleren een leven lang leren!
 • Alle faciliteiten om je werk hybride uit te kunnen oefenen. Je kan 50% vanuit huis werken en 50% op de kantoren o.a. in Rijsenhout en Schiphol-Rijk.
 • Bijdragen aan een organisatie die koploper is in duurzaamheid en waar klantgerichtheid, innovatie en optimalisatie centraal staat.
 • Een bevlogen en ambitieus team waar je onderdeel van wordt, met hen ga je verder bouwen om als team bij te dragen aan de toonaangevende kennispartner ‘Meerlanden’.
 • Meer informatie over de werkgever vind je op www.meerlanden.nl

Informatie

Wil je meer weten over de vacature, de werkzaamheden of de organisatie? Neem dan contact op met Astrid Hoevenagel via astrid.hoevenagel@cens-or.nl of 06-15898647.

Liever eerst even lekker gemakkelijk Whatsappen? Dat kan via onderstaande button.

Chatten met Astrid

Solliciteren

Direct al solliciteren? Dat snappen wij wel. Vul dan onderstaand contactformulier in. We nemen vervolgens zo snel als mogelijk contact met je op.