Adviseur Groen

Reeds vervuld.

Wij zoeken voor onze opdrachtgever gemeente Terschelling een oplossingsgerichte Adviseur Groen. Deze functie is er één uit duizenden, want werken op een eiland met veel dynamiek en kansen voor vergroening is immers uniek!

Als Adviseur Groen ga je actief aan de slag met het vergroenen en verbeteren van de bijzondere leefomgeving van gemeente Terschelling. Door het werk wat jij doet, wordt Terschelling een nog mooiere plek voor zowel inwoners, als toeristen. En omdat het eiland pas écht op zijn mooist is als het schoon is, houd jij ook toezicht op een goede afvalinzameling.

Dus heb jij een passie voor de natuur? En wil jij jouw expertise inzetten bij één van de meest unieke gemeentes van Nederland? Dan is de functie van Adviseur Groen bij gemeente Terschelling precies wat jij zoekt. Solliciteer op deze functie en krijg al na je eerste jaarcontract een vaste baan voor 32 uur per week. Naast een maandsalaris van € 4.537,- op basis van 36 uur per week zijn ook de arbeidsvoorwaarden zeer interessant.

Wat ga je doen?

Als Adviseur Groen ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden en projecten rondom groen op het eiland. Ook zet je je expertise in voor beleids- en beheervragen.

Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Het opstellen van beleid rondom rondom het openbaar groen op het eiland en het doorvertalen naar beheer- en onderhoudswerkzaamheden.
 • Het inzetten van je expertise binnen bijzondere projecten, zoals: plasticvrije Noordzee, Natura 2000, ecologievraagstukken, cultuurlandschappen en reconstructieprojecten.
 • Het benutten van kansen binnen projecten om de duurzaamheidsopgaven van het eiland in te vullen.
 • Het behandelen van vragen van inwoners, bedrijven, de raad en samenwerkingspartners die betrekking hebben tot jouw vakgebied.
 • Het toezicht houden op een goede afvalinzameling en het onderhouden van het contact met Omrin.
gemeente-terschelling-logo

Wie ben jij en waar ben je goed in?

Als Adviseur Groen ben je gedreven, energiek en oplossingsgericht. Ook ben je zowel schriftelijk als communicatief sterk, neem je initiatief en voldoe je aan onderstaand profiel*:

 • Ervaring met Groenbeheer en Onderhoud inclusief boomveiligheid, boombeheer en begraafplaatsen.
 • Affiniteit met Afvalsturing.
 • Relevante hbo opleiding afgerond (bijvoorbeeld aan Hogeschool Van Hall Larenstein).
 • Ervaring met directievoering op onderhoudscontracten.
 • Affiniteit met politiek en de cultuur van het eiland.
 • Ervaring met het schrijven van beleid en beheer-onderhoudsplannen.

*Heb je wel ervaring in groenbeheer, boomveiligheid, boombeheer en beheer begraafplaatsen, maar voldoe je niet aan een of enkele overige punten?

Laat je dan niet tegenhouden om contact op te nemen. Gemeente Terschelling leidt haar mensen graag op.

Team Techniek en Uitvoering

Als Adviseur Groen word je onderdeel van het team Techniek en Uitvoering. Dit team zet zich in voor een optimale leefomgeving.

Binnen het team heeft ieder zijn eigen expertise. Daar waar jij veel weet over groen, zijn jouw collega’s deskundig op het gebied van wegen, riolering, water, enzovoorts. Jullie overleggen met elkaar, stemmen plannen onderling af en geven elkaar gevraagd en ongevraagd advies. Met je collega’s van de Buitendienst heb je regelmatig contact over het beheer en onderhoud van de openbare ruimte op het eiland.

Samen tillen jullie dit proces naar een hoger niveau.

  werken-bij-gemeente-terschelling
  gemeente-terschelling

  Wat biedt Gemeente Terschelling?

  • Een afwisselende baan, want jij bent van A tot Z betrokken bij een project: van het bedenken van beleid tot en met de uitvoering, budgetbeheer en contacten met inwoners.
  • Werken in een relatief kleine gemeente waar je persoonlijk bijdraagt aan een groenere leefomgeving en waar je je collega’s weet te vinden.
  • De kans om samen te werken met grote partijen als Staatsbosbeheer en het Waterschap.
  • Afhankelijk van jouw ervaring, een salaris van maximaal € 4.537,- bruto per maand (bij 36 uur per week) en een vrij besteedbaar Individueel Keuze Budget van 17,05% bovenop je salaris.
  • De mogelijkheid om thuis te werken (voor ongeveer 50%).
  • Gratis boottickets als je wel naar Terschelling komt. Daarnaast begint jouw werkdag zodra je op de boot stapt en we betalen, als je langer blijft, de eerste tijd ook de overnachting. Wist je dat je vanaf Harlingen binnen een uur op het gemeentehuis bent?
  • Na je eerste jaarcontract (payroll) krijg je bij goed functioneren een vaste baan voor 32 uur per week. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een laptop, telefoon en thuiswerken op een werkplek die wij faciliteren.

  Twee willekeurige werkdagen

  Je werkdag start al op het moment dat je op de boot stapt. Eenmaal op kantoor aangekomen heb je met je collega’s teamoverleg en worden projecten en werkzaamheden besproken. Aansluitend heb je een voortgangsgesprek met je teamleider over je werk en je ervaringen als collega. Daarna wordt er gezamenlijk tijdens de lunch gewandeld. Na de lunch heb je een afspraak met de Adviseur Duurzaamheid waarmee je de mogelijkheden bespreekt over de bijdrage vanuit het Groen en Schoon (circulair). De dag sluit je af door nog even je mailbox door te werken en vragen af te handelen. Vanavond blijf je lekker op het eiland en geniet je tijdens een wandeling of fietstocht nog volop van de prachtige vergezichten.

  De volgende dag is de eerste afspraak op locatie, ditmaal met een collega van de Buitendienst. Jullie behandelen een vraag van een inwoner over de inrichting en beheer en willen een gedegen reactie geven. De volgende afspraak, met de wethouder, is op kantoor en gaat over een reconstructieproject waar veel mogelijkheden zijn om extra groen en bomen in te passen. In de middag heb je een afstemmingsoverleg met collega Adviseurs over het reconstructieproject. Aansluitend werk je een aantal afspraken af. Je vertrekt naar de boot om vervolgens tijdens de overtocht nog even je inbox door te werken. De overige werkdagen van de week werk je thuis.

  censor-hvc-vacature2

  Solliciteren & Belangrijke informatie

  Enthousiast geworden en zie jij jezelf wel  op Terschelling werken? Solliciteer dan snel via onderstaand contactformulier. Toch nog wat vragen over de functie? Neem gerust contact op met Astrid Hoevenagel. Je kunt haar bereiken via astrid.hoevenagel@cens-or.nl of via 06 15898647.

  Solliciteer je liever per e-mail? Stuur dan je brief en CV naar astrid.hoevenagel@cens-or.nl met ‘Vacature Adviseur Groen’ in het onderwerp van je e-mail.

  Belangrijke informatie over de selectie

  Je kunt reageren t/m 10 augustus. De gesprekken vinden plaats in de week van 14 augustus (via Microsoft Teams of fysiek).

  Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Doorplaatsen is niet toegestaan. Door te solliciteren ga je akkoord met de verwerking van jouw persoonsgegevens.