Strategisch Beleidsadviseur Duurzaamheid en Energie

Reeds vervuld.

 

Programmamanager Uitvoeringsplan Klimaatneutraal Bunnik

Wij zoeken voor onze ambitieuze opdrachtgever voor een nieuwe functie in het team Energie en Milieu een Strategisch Beleidsadviseur Duurzaamheid en Energie!

Ben jij een verbinder met ambities om mee te werken aan het investeren in een toekomstbestendige leefbaarheid en kwaliteit van de dorpen en kernen van de gemeente Bunnik? Solliciteer dan snel op deze functie. Deze functie betreft een vaste baan voor 32 – 36 uur per week met interessante arbeidsvoorwaarden en een maandsalaris €5.725,- voor 36 uur/week.

Wat ga je doen?

In deze functie vervul je een veelzijdige rol gericht op het ontwikkelen en uitvoeren van programma’s en projecten gericht op duurzaamheids- en energievraagstukken.

  •  Je wordt als programmamanager verantwoordelijk voor het (laten) opstellen en implementeren van het Uitvoeringsplan Klimaatneutraal Bunnik. Het Uitvoeringsplan Klimaatneutraal Bunnik maakt concreet wat er de komende jaren nodig is om de CO2 uitstoot te minimaliseren en een klimaatneutrale gemeente te worden.
  • Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van Energieprojecten zoals o.a.; Zon op dak en Zonnevelden.
  • Je stemt het lokaal strategische duurzaamheidsbeleid af op het regionaal strategisch beleid en andersom. Je vertegenwoordigt gemeente Bunnik in het regionaal overleg over Energie in provinciaal verband en neemt hieraan samen met de collega’s uit de direct aangrenzende gemeentes deel.
  • Je bent vanuit je deskundigheid ook inzetbaar op de thema’s IBOR, recreatie & toerisme en gemeentelijk vastgoed en sport. Daarin werk je samen met de Strategisch Adviseur Fysiek Domein, zodat je elkaar kunt vervangen.

Wie ben jij?

Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding of wo-opleiding in de richting van duurzaamheid zoals b.v. MSc Environment and Resource Management, BSc Future Planet Studies, Bsc. Management van de leefomgeving of Bsc. Tuin en landschapsinrichting. 

Je hebt bij voorkeur aantoonbare ervaring op genoemde vakgebieden of bent bereid je hierin verder te verdiepen en te ontwikkelen. Ervaring op het gebied van duurzaamheid en energie is een pre. Je bent een verbinder tussen samenleving, bestuur, provincie en organisatie en je bent gericht op het van buiten naar binnen brengen van wat in de samenleving leeft. Je bent communicatief sterk in woord en geschrift. Je bent onderzoekend, creatief en praktisch ingesteld. Je werkstijl is gericht op samenwerking en je neemt daarbij initiatief.

Daarnaast kun je goed omgaan met de verschillende belangen van bewoners, bedrijven en organisaties. Je werkt integraal en projectmatig en kan daarbij uitstekend samenwerken met collega’s inwoners, externe partijen, provincie en gemeenten in de regio om onze ambities te realiseren.

Je kunt goed schakelen tussen verschillende onderwerpen en tussen strategie en uitvoering. Verder kun je moeiteloos de gewenste rol aannemen die nodig is, variërend van controlerend en regievoerend tot adviserend en faciliterend.

Wat biedt de opdrachtgever?

  • Het brutosalaris bedraagt minimaal €4.020,- en maximaal € 5.372,- op basis van 36 uur per week.
  • De gemeentelijke rechtspositie van toepassing met een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget ter waarde van 17,45% van je bruto loon. Dit keuzebudget kun je gebruiken om je verloftegoed uit te breiden, je  reiskosten netto aan te vullen, financiering van een studie of als extra bruto salaris.
  • Je krijgt een laptop en mobiele telefoon ter beschikking.
  • Ook aan je ontwikkeling is gedacht. De gemeentelijke Academie geeft je de mogelijkheden om trainingen en webinars te volgen die jij waardevol vindt.

Je baan bij de gemeente

Prettig wonen en leven, met ruimte voor elkaar: dat is waar de gemeente voor staat. Niet voor niets zijn ze één van de beste woongemeenten in de regio. En dat willen ze graag zo houden. Maar dat betekent niet dat ze stilzitten. De omgeving van deze gemeente verandert. Om ook in de toekomst een levendige, gezonde en groene gemeente te zijn waar de bewoners zich gekend en (h)erkend voelen, ondernemers kansen zien en waar bezoekers graag komen, moeten ze nu aan de slag. Ze willen de samenleving optimale dienstverlening verstrekken en hanteren daarvoor servicenormen.

Werken bij deze gemeente betekent groeien in je vak. Ze worden geïnspireerd en uitgedaagd door de positie van de lokale overheid in het midden van de samenleving. Ze durven nieuwe wegen te bewandelen, houden van aanpakken en kunnen snel inspelen op relevante geluiden in hun samenleving. In dialoog zoeken ze naar oplossingen. Dat doen ze met inwoners, ondernemers en de partners in de regio.

De Strategisch Beleidsadviseur Duurzaamheid en Energie maakt onderdeel uit van de professionals in het team Energie & Milieu. Binnen dat sub-team zorg je voor de samenhang en sta je elkaar bij met advies of tips over processen of aanpak, zoals bijv. participatie. De afdeling Ruimtelijke Regie wordt gevormd door de afdelingen Energie & Milieu, Integraal Beheer Openbare Ruimte, Recreatie Toerisme & Landschap, Gemeentelijk Vastgoed, beheer projecten en Mobiliteit.

Solliciteren & Informatie

Wil je meer weten over de vacature, de werkzaamheden of Gemeente Bunnik? Neem dan contact op met Astrid Hoevenagel via astrid.hoevenagel@cens-or.nl of bel 06-15898647.

Direct al solliciteren? Vul dan onderstaand contactformulier in. We nemen vervolgens zo snel als mogelijk contact met je op.    gemeente-punnik-vacature