Accountmanager West-Friesland (Inzameling/BOR)

Reeds vervuld.

€ 4.263,- – € 6.419,-

Wij zoeken voor HVC, koploper in de duurzaamheid op het gebied van de energietransitie en circulaire economie, een Accountmanager West-Friesland die de ontwikkel- en groeiambities van het bedrijf gaat waarmaken.

Tijdens je werkzaamheden als Accountmanager Inzameling/BOR West-Friesland draag je bij aan de verduurzaming van de samenleving. Niet voor niets is HVC koploper in de duurzaamheid. Is deze functie precies wat je in deze fase van je carrière zoekt? Solliciteer dan snel op deze gewilde functie bij HVC. De functie betreft een vaste baan (32-40 uur) en heeft als thuisbasis Middenmeer. Naast een maandsalaris van € 4.263 – € 6.419,- op basis van 40 uur, zijn de arbeidsvoorwaarden en interne groeimogelijkheden zeer interessant.

Wat ga je doen?

Als Accountmanager West-Friesland ben je de samenwerkingspartner van de West-Friese gemeenten op het gebied van de optimalisatie en uitbreiding van het duurzame beheer van grondstoffen en de openbare ruimte.

Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Je bent verantwoordelijk voor de afgesloten DVO’s met een zevental gemeenten. Je bent een stevige persoonlijkheid en weet een vertrouwensrelatie te creëren van waaruit je het gesprek voert met ambtenaren en wethouders over de bereikte resultaten en gezamenlijke plannen om deze resultaten (zoals o.a. dienstverlening, gescheiden afvalstromen, gedragsverandering en service) steeds verder te verbeteren. Je bent gericht op de verduurzaming binnen de betreffende gemeenten.
 • Je bent regisseur van een accountteam van experts binnen HVC en stuurt Agile op optimale resultaten en een hoge klanttevredenheid onder inwoners en gemeenten. Je hebt ervaring met het implementeren van nieuwe werkprocessen, teamontwikkeling en motiveren en stimuleren van collega’s.
 • Je werkt planmatig aan het realiseren van de doelstellingen in de DVO’s en/of grondstofplannen en contracten. Je weet flexibel in te spelen op onvoorziene situaties of veranderingen. Handelt vanuit je eigen verantwoordelijkheid en neemt de juiste collega’s mee in deze situaties of veranderingen.
 • Nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van het beheer van grondstoffen en de openbare ruimte vertaal je door naar jouw gemeenten. Je monitort de klanttevredenheid, evalueert de kwaliteit van de dienstverlening en verbetert deze indien nodig. Ook analyseer je proactief de (toekomstige) wensen van gemeenten, vertaal je deze naar de werkvloer en draag je voorstellen aan om hierop in te spelen. Je betrekt daarbij inwoners via verschillende participatievormen en weet slim in te spelen op hun (veranderende) wensen en behoeften. Je legt met verschillende partijen makkelijk contacten en je hebt ervaring met het alle aspecten die betrekking hebben op het invoeren van vernieuwingen en/of veranderingen.

Als Accountmanager maak je deel uit van het team Gemeenteadvies. Dit team bestaat uit 3 Accountmanagers, 1 Senior Accountmanager, 3 Adviseurs Duurzaamheid en 1 Projectleider Dienstverleningsovereenkomsten. Je bent sparringpartner voor je collega’s, werkt nauw met hen samen en draagt bij aan de verdere professionalisering van het team en onze dienstverlening aan gemeenten.

hvc-logo

Wie ben jij?

Als Accountmanager heb je een ontwikkeld analytisch vermogen, neem je initiatief, ben je flexibel en bovenal klantgericht. Met behulp van je communicatieve vaardigheden en vakkennis weet je je probleemanalyse duidelijk over te brengen. Daarnaast durf je de regie te pakken en te ondernemen zonder het uiteindelijke doel uit het oog te verliezen. Samen met collega’s en gemeenten weet je resultaten te behalen, ongeacht onvoorziene hindernissen.

Daarnaast voldoe je aan onderstaand profiel:

 • HBO opleiding afgerond in de richting (Technische en/of Duurzame) Bedrijfskunde, Commerciële economie, MER of een soortgelijke richting
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Ervaring met Agile werken in de rol van productowner/regisseur van een integraal team is een pré
 • Ervaring met het werken in een politiek bestuurlijke context
 • Affiniteit, maar bij voorkeur ervaring met verduurzaming en circulaire economie of beheer openbare ruimte

Wat biedt HVC?

 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding (als je geen gebruik maakt van de auto van de zaak)
 • Persoonlijk Arbeidsvoorwaarden Budget bestaande uit een eindejaarsuitkering van 3,7% vakantiegeld van 8% en een PAB bijdrage van 1,94%
 • Uitdagende werkomgeving
 • Werken bij een duurzaam en innovatief bedrijf
 • Een professioneel en gedreven team
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen
 • Als medewerker van HVC kun je HVC Energie afnemen tegen een aantrekkelijk tarief
 • Fiscaal voordelig een fiets, PC, tablet kopen en voordelig fitnessen (FiscFree)
 • Een elektrische auto van de zaak

 

Groeipad binnen HVC

Vanuit deze functie zijn er ook doorgroeimogelijkheden naar andere functies, zoals onder andere Senior Accountmanager en Adviseur Duurzaamheid.

Waarom kiezen voor HVC?

Bij HVC werk je bij een innovatieve en sociale werkgever waar wordt geloofd in het principe dat ze alleen samen tot een schonere wereld komen. Niet voor niets is haar missie: “Een schone wereld, we doen het gewoon.”

De kernwaarden Duurzaamheid, Publiek en Daadkracht worden dan ook zowel intern, als extern voortdurend nagestreefd en benadrukt. Daarbij verwacht HVC van iedere medewerker in zijn/haar rol leiderschap volgens de ‘5 van HVC’: Missiegedreven, Resultaatgericht, Betrouwbaar, Ondernemend en Eigenaarschap.

Je werkt bij een maatschappelijk betrokken organisatie die, vanuit haar positie als koploper binnen de duurzaamheid, de ontwikkeling en groei van haar medewerkers stimuleert.

censor-hvc-vacature2

Missie HVC

Zij zien een toekomst waarin ze energie schoon opwekken en afval hergebruiken. Hiermee willen ze zoveel mogelijk CO2-uitstoot verminderen of voorkomen. Alles wat ze doen bij HVC draagt hier aan bij. En dat doen ze het liefst samen. Met gemeenten, waterschappen én met jou. Zodat jij daar nu en in de toekomst de vruchten van plukt.

In gesprek met je leidinggevende:

“Waarom zou iemand bij jou op de afdeling moeten komen werken?”

“Je werkt samen met gedreven collega’s die zich met passie inzetten om de HVC-missie te bereiken, namelijk het (verder) verduurzamen van de samenleving. Als accountmanager vervul je binnen jouw regio de regisserende rol om samen met collega’s en gemeenten optimale resultaten te bereiken. Binnen HVC – en specifiek ook binnen ons team Gemeenteadvies – geven wij ruimte voor nieuwe initiatieven en persoonlijke ontwikkeling. De kansen liggen voor het oprapen, het is aan jou om deze te verzilveren.”

censor-hvc-vacature

De werkweek van een Accountmanager bij HVC.

Maandag

Je werkt de centrale Gemeenteadvies mailbox bij waar verschillende vragen van gemeenten zijn binnen gekomen naar aanleiding van een mailing die vorige week is verstuurd. Je beantwoordt de vragen van jouw gemeenten en gemeenten van je collega die momenteel met vakantie is, enkele gemeenten bel je op om meer tekst en uitleg te geven. Je borgt nieuwe vragen en antwoorden in een centrale FAQ, zodat ons team vanuit dezelfde lijn de beantwoording verzorgt.

Ook rond je vandaag de eindafrekeningen af die opgesteld moeten worden voor jouw gemeenten. Tijdens een overleg met je collega van Control stel je vragen ter verduidelijking en vraag je om enkele punten bij te stellen, zodat je morgen de eindafrekeningen definitief kunt maken en versturen.

Dinsdag

Je woont het werkoverleg van het team Gemeenteadvies bij, waarin twee belangrijke onderwerpen op de agenda staan die kansen bieden voor vernieuwing. Bij het overleg sluiten deskundigen van buiten het team aan om hun expertise te delen en via een inhoudelijke discussie te helpen om deze kansen een stap verder te brengen voor de klant. Hierbij doe jij ook zelf voorstellen. We maken afspraken wie de vervolgacties op zich neemt.

Woensdag

Je organiseert een werkbezoek van de wethouder en ambtenaar aan een wijk in één van jouw gemeenten. Je licht toe via welke verbeteringen een hogere afvalscheiding gestimuleerd wordt. Het accountteam heeft de systeemwijziging samen met de ambtenaar van de gemeente en verschillende inwonerambassadeurs uit de wijk uitgedacht en vanmiddag presenteren jullie het plan aan de gemeente en geeft de wethouder het startschot. Hier zal ook lokale pers bij aanwezig zijn.

Donderdag

Vandaag zit jij de zogenaamde pokersessie met je accountteam voor waarin jullie bespreken welke user stories opgepakt kunnen worden om jullie doelen te bereiken. Na afloop besluit jij als product owner/regisseur welke epics/onderwerpen prioriteit krijgen om de komende sprintperiode op te pakken en welke collega’s je uitnodigt om actief deel te nemen aan deze sprint. Deze prioritering stem je met jouw leidinggevende af waarna jij in één A4 de terugkoppeling van de afgelopen sprintperiode plus de prioritering van de komende sprintperiode aanlevert aan het MT Inzameling. Maandag zul je deze terugkoppeling zelf toelichten aan het MT.  

Vrijdag

Vandaag zit je op locatie bij één van jouw gemeenten en heb je een afspraak om te bespreken hoe de resultaten in één van de wijken verbeterd kunnen worden door middel van kleine aanpassingen aan het inzamelsysteem en extra inzet van communicatie en handhaving. Je vertelt je gemeentecollega’s enthousiast over het bereikte succes in één van je andere gemeenten en stelt een vergelijkbare aanpak met inwonerparticipatie voor.

Einde dag schoon je je mailbox op en maak je een planning voor volgende week. Je kijkt terug op een waardevolle week waarin je samen met een sterk team veel hebt bereikt. Met een glimlach begin jij aan je weekend.

Solliciteren & Belangrijke informatie

Solliciteer snel via onderstaand contactformulier. Toch nog meer weten over de functie of HVC? Neem dan contact op met Astrid Hoevenagel via astrid.hoevenagel@cens-or.nl  of telefoonnummer 06-15898647.

Of stuur je brief met CV naar astrid.hoevenagel@cens-or.nl

Belangrijke informatie over de selectie

De eerste ronde gesprekken staan gepland in de middag van 15 maart. De tweede ronde staat gepland in de ochtend van 21 maart. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Het assessment staat gepland op 23 of 24 maart.