Adviseur Duurzaamheid & Circulaire Economie

Reeds vervuld.

Wil jij aan de slag met duurzaamheidsprojecten waarmee je écht invloed hebt op het welzijn van een gemeente? Solliciteer dan snel op deze vaste baan voor 36 uur per week met zeer interessante arbeidsvoorwaarden en een maximaal maandsalaris €4.537,- (obv 36 uur/week).

Gemeente Bunnik heeft met haar wens om in 2040 klimaatneutraal te zijn een mooie, maar pittige opgave. Om deze ambitie waar te maken ben jij, als Adviseur Duurzaamheid & Circulaire Economie, onmisbaar. Gelukkig doe je dit niet alleen. Je werkt namelijk binnen het team ‘Duurzaamheid en Energie’ samen met ervaren collega-adviseurs.

Wat ga je doen?

In deze nieuwe functie vervul jij een veelzijdige rol die gericht is op zowel het realiseren van de doelstellingen uit het programma Bunnik Klimaatneutraal 2040, als de circulaire economie in de gemeente. Dit doe je samen met het team ‘Duurzaamheid en Energie’. Binnen dit team wisselen adviseurs kennis met elkaar uit over de verduurzaming van woningen, energietransitie, het opwekken van energie en de wijkaanpak met bewoners. Naast je werkzaamheden, zijn dus ook jouw adviezen van grote waarde binnen het bewerkstelligen van de (duurzaamheids)opgaves van collega-adviseurs.

De daadwerkelijke bijdrage is deels afhankelijk zijn van de ervaring en expertise die je meebrengt.

Voor het taakveld duurzaamheid en circulaire economie kun je denken aan werkzaamheden zoals:

  • Vertalen van programma Bunnik Klimaatneutraal 2040 naar uitvoering en realisatie.
  • Uitwerking geven aan duurzame inkoop van voedsel, kantoormateriaal, energieverbruik binnen de gemeentelijke organisatie (goede voorbeeld).
  • Het versterken van het draagvlak en kennis binnen de gemeentelijke organisatie door middel van onder andere het organiseren van werksessies met lokale en regionale koplopers, collega’s, inwoners en partners in bijvoorbeeld het Repair Café.
  • Advies omtrent energietransitie, circulaire materialen, isolatie en zonnepanelen bij inkoopacties.
  • Het ontwikkelen van een beleidskader voor lokale en circulaire inkoop voor de gemeente, waaronder verwerken betonconvenant of andere nieuwe inzichten.
  • Adviseren over grondstoffen en circulariteit bij woningbouwprojecten.
  • Bijdragen aan beleid van duurzame woningbouw (tbv uitwerking convenant duurzame woningbouw).
gemeente-punnik-vacature

Wie ben jij en waar ben je goed in?

Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding in de richting van bouwkunde, duurzame leefomgeving, inkoop, innovatie, duurzaamheid, Urban Green Development of klimaat. Je hebt bij voorkeur ervaring of affiniteit met genoemde vakgebieden of bent bereid je hierin verder te verdiepen en te ontwikkelen.

Je bent een echte verbinder tussen samenleving, bestuur en organisatie. Tijdens je werk ben je er dan ook op gericht om hetgeen er in de samenleving speelt naar ‘binnen te brengen’. Dit doe je op een pro-actieve, onderzoekende, creatieve of praktische manier.

Jij kunt de verschillende belangen van bewoners, bedrijven en organisaties goed absorberen, waarderen en implementeren. Daarbij werk je integraal en projectmatig en werk je tijdens de realisatie van de ambities uitstekend samen met collega’s, inwoners, externe partijen, provincie en buur-gemeenten.

Je kunt zowel tactisch, als operationeel goed schakelen tussen de verschillende onderwerpen. Verder neem je, afhankelijk van situatie, een controlerende, regievoerende, adviserende of faciliterende rol aan.

    werken-bij-gemeente-terschelling
    collega-gemeente-bunnik

    Wat biedt gemeente Bunnik?

    • Het salaris bedraagt maximaal  €4.537,- op basis van 36 uur per week. Je wordt ingeschaald op basis van kennis en ervaring.
    • De gemeentelijke rechtspositie is van toepassing en heeft een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget ter waarde van 17,45% van je bruto loon. Dit keuzebudget kun je gebruiken om een  verloftegoed uit te breiden, de reiskosten netto aan te vullen, een studie te financieren of als extra bruto salaris.
    • Je krijgt een laptop en mobiele telefoon ter beschikking.
    • De mogelijkheid om trainingen en webinars te volgen die jij waardevol vindt.

    Je baan bij de gemeente

    Prettig wonen en leven, met ruimte voor elkaar: dat is waar gemeente Bunnik voor staat. Niet voor niets zijn ze één van de beste woongemeenten in de regio. En dat willen ze graag zo houden.

    Maar dat betekent niet dat ze kunnen stilzitten. De omgeving van deze gemeente verandert namelijk. Ze moeten nu aan de slag om ook in de toekomst een levendige, gezonde en groene gemeente te zijn waar de bewoners en bezoekers zich gekend en (h)erkend voelen en waar ondernemers kansen zien. De gemeente wil de samenleving, middels strenge servicenormen, een optimale dienstverlening verstrekken.

    Werken bij deze gemeente betekent groeien in je vak. Collega’s worden door de positie van deze lokale overheid in het midden van de samenleving dan ook dagelijks geïnspireerd en uitgedaagd. Ze durven nieuwe wegen te bewandelen, houden van aanpakken en kunnen snel inspelen op relevante geluiden uit de samenleving. In dialoog zoeken ze naar oplossingen. Dat doen ze met inwoners, ondernemers en de partners in de regio.

    Als Adviseur Duurzaamheid & Circulaire Economie maak je deel uit van de afdeling Ruimtelijke Regie. Deze afdeling zorgt voor de buitenruimte en stuurt door beleid op een goed functionerende buitenruimte. De afdeling bestaat uit

    • Beleidsadviseurs
    • Projectleiders
    • Wijkregisseurs
    • Vakspecialisten op het gebied van milieu, duurzaamheid, mobiliteit, gemeentelijk vastgoed, landschap, recreatie & toerisme, ruimtelijke inrichting en het beheer van de openbare ruimte.

    Binnen de afdeling Ruimtelijke Regie wordt vorm en inhoud gegeven aan bestuurlijke advisering, het voorbereiden en uitvoeren van projecten, planmatig beheren van de openbare ruimte, beleidsinitiatieven in de fysieke leefomgeving en gemeentelijke vastgoed.

    bunnik-klimaatneutraal

    Solliciteren & Belangrijke informatie

    Zie jij jezelf een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van deze mooie gemeente?

    Solliciteer dan snel via onderstaand contactformulier. Toch nog wat vragen over de functie? Neem gerust contact op met Astrid Hoevenagel. Je kunt haar bereiken via astrid.hoevenagel@cens-or.nl of via 06 15898647.

    Solliciteer je liever per e-mail? Stuur dan je brief en CV naar astrid.hoevenagel@cens-or.nl met ‘Vacature Adviseur Duurzaamheid & Circulaire Economie bij gemeente Bunnik’ in het onderwerp van je e-mail.

    Belangrijke informatie over de selectie

    Je kunt reageren tot en met 17 september. De gesprekken vinden fysiek of digitaal (Microsoft Teams) plaats op dinsdag 19 september of donderdag 21 september tussen 13:00 uur en 17:00 uur.

    Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!

    Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Doorplaatsen is niet toegestaan. Door te solliciteren ga je akkoord met de verwerking van jouw persoonsgegevens.