Afdeling Ruimtelijke Regie gemeente Bunnik op orde

De afgelopen periode hebben Cens-or en de Afdeling Ruimtelijke Regie van Gemeente Bunnik nauw samengewerkt om de bezetting op de afdeling op orde te krijgen. Het was voor afdelingshoofd Walter Overbeek namelijk een ingewikkelde puzzel om een goede balans binnen het team te realiseren. Hulp was gewenst.

Zo vertelde hij: “Een goede balans is nodig. Ons team is namelijk gebaat bij een goede mix van Senior-, Medior- en Junior Adviseurs. Maar die moesten we wel kunnen vinden.”

“En dat was voor ons een leuke uitdaging”, vertelt onze Astrid. “Momenteel zijn er namelijk redelijk veel starters die zowel qua opleiding als interesse en ambities goed aansluiten op thema’s zoals duurzaamheid, circulaire economie en natuurontwikkeling. Precies wat de gemeente nodig had. Echter blijft het aanbod van Mediors en Seniors in verhouding behoorlijk achter, in vergelijking tot een paar jaar geleden.”

En die ervaren krachten waren wel echt nodig op de afdeling van een relatief kleine gemeenten. Programma’s en projecten als ‘Klimaat Neutraal Bunnik’, ‘Circulaire economie’, ‘de Groene Koers van Bunnik’, ‘Landschapsontwikkelingsplan (LOP) Kromme Rijngebied’ vragen namelijk om ruime expertise en ervaring in een ambtelijk-bestuurlijke omgeving.

“Zo moesten nieuwe aanwinsten ervaring hebben in het aansturen van complexe multidisciplinaire vraagstukken en ook nog eens relatief snel zelfstandig kunnen werken. Dat kun en mag je van een Junior Adviseur niet verwachten”, aldus Astrid.

Mede door de fijne samenwerking tussen Cens-or en de gemeente Bunnik zijn de vacatures nu vervuld met Juniors, Mediors en Seniors. De balans is hersteld. Hiervoor is de nodige creativiteit in de zoektocht naar geschikte kandidaten goed van pas gekomen.

Nu het team op de afdeling grotendeels compleet is, is het tijd om gezamenlijk te bouwen aan de samenwerking en de verdeling van de projecten. Walter heeft alle vertrouwen in zijn huidige team en gaat met enthousiasme aan de slag.

gemeente-bunnik-ruimtelijke-orde

Nieuwsartikelen

Cens-or sponsort golfclub Zeegersloot

Cens-or sponsort golfclub Zeegersloot

De Cyber Groep heeft golfclub Zeegersloot uit Alphen aan den Rijn jarenlang gesponsord. Maar nu Cyber Advies is overgenomen en verhuisd naar Deventer, heeft Cens-or de sponsoring van de golfclub overgenomen. “Het is een mooie win-winsituatie”, vertelt Astrid...

Koffie drinken met oude bekenden is altijd een goede idee

Koffie drinken met oude bekenden is altijd een goede idee

Onlangs werd het Astrid maar weer eens duidelijk dat een bakje koffie drinken met oude bekenden eigenlijk al-tijd wel een goed idee is. Zo spraken Wieke van der Heide en Astrid elkaar 20 jaar na hun eerste ontmoeting als organisatieadviseurs bij KplusV weer eens....

Succesvolle plaatsingen voor Cens-or in 2023

Succesvolle plaatsingen voor Cens-or in 2023

De arbeidsmarkt is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Er is veel vraag naar goed opgeleide mensen. Daarnaast wordt de vijver waaruit gevist kan worden steeds kleiner. Dat betekent krapte op de arbeidsmarkt. Daarom heeft Cens-or zich in 2023, naast tijdelijke...

Hou mij op de hoogte van het laatste nieuws