Cens-or gaat voor persoonlijke en creatieve aanpak

Het is momenteel lastig om vacatures te vervullen. De vraag naar nieuwe medewerkers is groot en het is lastig om de juiste match te maken. Vooral nieuwe vaste medewerkers zijn lastig te vinden. Cens-or gaat deze uitdaging graag aan en zet in op een persoonlijke en creatieve aanpak.


Cens-or – actief op de arbeidsmarkt voor de leefomgeving – helpt naast het vervullen van tijdelijke vacatures bij gemeenten, ook bij de zoektocht naar vaste collega’s. Astrid Hoevenagel van Cens-or vertelt dat ze door de gesprekken met opdrachtgevers de bevestiging krijgt dat het in de huidige arbeidsmarkt lastig is om de goede match te maken. “Gemeenten hebben vaak al een mislukte procedure achter de rug. De werkdruk loopt op en de behoefte aan opvulling van vacatures en het versterken van teams is daardoor groot.”

Ze ervaart daarbij dat tijdelijke collega’s een prima oplossing zijn voor de korte termijn. “Maar teamontwikkeling, continuïteit en duurzaam kunnen inspelen op de gemeentelijke vraagstukken en de ambities van het college, zorgen ervoor dat leidinggevenden de voorkeur geven aan nieuwe vaste collega’s.”

Uitdagingen

Hoevenagel geeft aan dat zij door deze vragen opveert. “Het is erg leuk om die uitdagingen aan te gaan. En ik geniet er ook van als het ons lukt. We zetten hiervoor een persoonlijke en creatieve aanpak in. Je moet echt buiten de gebaande paden en traditionele opleidingen gaan kijken en zoeken naar de match.”

Daarnaast is het volgens haar van belang om goed na te gaan wat de opdrachtgever nodig heeft in relatie tot de kwaliteiten die het huidige team al bezit. “Het levert een ruimer profiel op en zorgt voor meer ruimte bij het zoeken naar de juiste kandidaat.”

Successen

Cens-or heeft de afgelopen periode verschillende successen behaald:

  • Beleidsadviseur Afval en Circulaire Economie, Meerlanden NV
  • Beleidsadviseur Natuur en Recreatie, gemeente Bunnik
  • Beleidsadviseur Circulair, gemeente Bunnik
  • Adviseur leefomgeving, Cyber Adviseurs
  • Adviseur kwaliteit leefomgeving, iFocus

Hoevenagel vertelt dat Cens-or momenteel nog voor meerdere opdrachtgevers aan het werven is. “Het is vaak een lange zoektocht om de juiste match te vinden; het vraagt veel geduld en inzet om partijen bij elkaar te brengen. Kandidaten hebben veel te kiezen. De uitdaging ligt dus in het goed duidelijk maken waarom de betreffende gemeente de juiste plek is voor een kandidaat.”


Goede kandidaten

Erik Maas, de nieuwe adviseur Natuur en Recreatie voor de gemeente Bunnik, gaat concreet aan de slag met groen in de breedste zin van het woord. “Ik ben heel blij met deze match.” Walter Overbeek, Afdelingshoofd Ruimtelijke Regie bij de gemeente Bunnik, is ook blij dat het Cens-or gelukt is om een geschikte kandidaat te vinden. “Cens-or heeft lang gezocht en met succes een goede kandidaat aan kunnen bieden. Momenteel moet je veel geduld hebben om tot een match te komen.”

Guido Israëls, Manager Beleid en Advies bij afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden, is ook tevreden met hun nieuwe aanwinst. “Onze nieuwe collega Isabel is door haar kritische blik en zakelijke aanpak een waardevolle aanvulling voor ons team. Cens-or heeft hierin goede ondersteuning geleverd.”


Meer informatie
Heeft u interesse in onze aanpak? Neem dan contact op met Astrid Hoevenagel via 06-15898647 of via astrid.hoevenagel@cens-or.nl.


Foto gemeente Bunnik:

Van links naar rechts: Walter Overbeek, Erik Maas, Astrid Hoevenagel en Pauline de Koning.

Marcel-Aarnink

Nieuwsartikelen

In gesprek met Astrid op Vakbeurs Openbare Ruimte

In gesprek met Astrid op Vakbeurs Openbare Ruimte

Op de Vakbeurs Openbare Ruimte, het tijdelijke middelpunt van de openbare ruimte in Nederland, geeft Astrid je op 27 en 28 september vanuit stand 2.03.08 concrete tips om binnen korte termijn de juiste vakspecialist als nieuwe collega te verwelkomen. Alvast een...

Complexe arbeidsmarkt vraagt om oplossingen

Complexe arbeidsmarkt vraagt om oplossingen

Voor gemeenten wordt het steeds lastiger om voldoende kundige mensen te vinden. Ook het samenstellen van goede, evenwichtige teams is een hele uitdaging. Dit heeft onder andere te maken met de uitstroom van oudere medewerkers. Hoe kom je dan met elkaar tot een goede...

Ineke Venker na 36 jaar trouwe dienst met pensioen

Ineke Venker na 36 jaar trouwe dienst met pensioen

Na 36 jaar trouwe dienst hebben wij op 29 juni afscheid genomen van onze Ineke. Ineke gaat namelijk, als eerste van de Cyber Groep, met een welverdiend pensioen. In al die jaren dat Ineke in dienst was, heeft ze ons ondersteund en ontzorgd bij alles wat met financiën,...

Hou mij op de hoogte van het laatste nieuws