Cens-or organiseert Opschoondag 2023 (Nederland Schoon) in Gemeente Westerkwartier

Afgelopen zaterdag organiseerde onze Astrid Hoevenagel, als Coördinator Zwerfafval voor Gemeente Westerkwartier, de Landelijke Opschoondag (Nederland Schoon) voor de gemeente. Tijdens de Opschoondag staken gezinnen, groepen en politici hun handen uit de mouwen om de gemeente schoner te maken.

Maar al op vrijdag vonden er in samenwerking met de gemeente, NDCE Westerkwartier en de Jan Kuipersschool meerdere opschoon-activiteiten plaats.

Zo gingen, na het startschot met wethouder Bé Schollema en Basisschooldirecteur Esther Dijkstra, scholieren enthousiast van start met de “Afvalrace”. Dit spelelement stimuleerde de kinderen om onder begeleiding van Petty Flesje en Bob de Milieuzak zo veel als mogelijk afval te verzamelen en in de juiste bakken te gooien.

De scholieren van de Jan Kuipersschool waren niet de enige scholieren die hun mouwen opstroopten. In totaal droegen er op vrijdag namelijk 1.850 leerlingen bij aan het opschonen van hun speel- en leefomgeving. Geweldig!

Naast het coördinatorschap van Astrid hebben wij de afgelopen jaren vaker contact gehad met de gemeente over de aanpak van het zwerfafval. Zo plaatsten we onder andere professionals met expertise op zwerfafval en circulaire economie.

Nieuwsartikelen

Afdeling Ruimtelijke Regie gemeente Bunnik op orde

Afdeling Ruimtelijke Regie gemeente Bunnik op orde

De afgelopen periode hebben Cens-or en de Afdeling Ruimtelijke Regie van Gemeente Bunnik nauw samengewerkt om de bezetting op de afdeling op orde te krijgen. Het was voor afdelingshoofd Walter Overbeek namelijk een ingewikkelde puzzel om een goede balans binnen het...

Ecoloog Anneke aan de slag op Terschelling

Ecoloog Anneke aan de slag op Terschelling

Anneke is na de afronding van het werving- en selectieproces in oktober officieel gestart als Adviseur Groen en Afvalsturing bij de Gemeente Terschelling. En dat vindt ze een hele eer. Als ecoloog kan Anneke zich op Terschelling namelijk helemaal uitleven in deze...

Al 10 jaar een goede samenwerking

Al 10 jaar een goede samenwerking

Een lunch extra gezellig maken, doe je door samen te lunchen met partners waar je al een hele lange en fijne samenwerking mee hebt. En dat is precies wat Jurgen Nieuwkoop en Astrid Hoefnagel onlangs hebben gedaan. De eerste samenwerking met Jurgen vond ruim 10 jaar...

Hou mij op de hoogte van het laatste nieuws