Cens-or organiseert Opschoondag 2023 (Nederland Schoon) in Gemeente Westerkwartier

Afgelopen zaterdag organiseerde onze Astrid Hoevenagel, als Coördinator Zwerfafval voor Gemeente Westerkwartier, de Landelijke Opschoondag (Nederland Schoon) voor de gemeente. Tijdens de Opschoondag staken gezinnen, groepen en politici hun handen uit de mouwen om de gemeente schoner te maken.

Maar al op vrijdag vonden er in samenwerking met de gemeente, NDCE Westerkwartier en de Jan Kuipersschool meerdere opschoon-activiteiten plaats.

Zo gingen, na het startschot met wethouder Bé Schollema en Basisschooldirecteur Esther Dijkstra, scholieren enthousiast van start met de “Afvalrace”. Dit spelelement stimuleerde de kinderen om onder begeleiding van Petty Flesje en Bob de Milieuzak zo veel als mogelijk afval te verzamelen en in de juiste bakken te gooien.

De scholieren van de Jan Kuipersschool waren niet de enige scholieren die hun mouwen opstroopten. In totaal droegen er op vrijdag namelijk 1.850 leerlingen bij aan het opschonen van hun speel- en leefomgeving. Geweldig!

Naast het coördinatorschap van Astrid hebben wij de afgelopen jaren vaker contact gehad met de gemeente over de aanpak van het zwerfafval. Zo plaatsten we onder andere professionals met expertise op zwerfafval en circulaire economie.

Nieuwsartikelen

Hart voor Groen-actie bij gemeente Schiedam

Hart voor Groen-actie bij gemeente Schiedam

Zaterdag 22 april organiseerde Gemeente Schiedam de "Hart voor Groen"-actie. Thijs van der Wal, één van onze Cens-or professionals, was medeverantwoordelijk voor de succesvolle uitrol van de actie. Tijdens de "Hart voor Groen"-actie konden ruim 900 bewoners gratis...

Prullenbakvergoeding in plaats van zwerfafvalvergoeding

Prullenbakvergoeding in plaats van zwerfafvalvergoeding

De vergoeding voor zwerfafval wordt in 2023 vervangen door de prullenbakvergoeding. Concreet betekent dit dat alle gemeenten dit jaar € 0,76 per inwoner ontvangen. Dit bedrag kan vrij worden besteed.Het ontvangen bedrag kan bijvoorbeeld worden besteed aan een schouw...

Hou mij op de hoogte van het laatste nieuws