Hart voor Groen-actie bij gemeente Schiedam

Zaterdag 22 april organiseerde Gemeente Schiedam de “Hart voor Groen”-actie. Thijs van der Wal, één van onze Cens-or professionals, was medeverantwoordelijk voor de succesvolle uitrol van de actie. Tijdens de “Hart voor Groen”-actie konden ruim 900 bewoners gratis eetbaar groen ophalen, waaronder laagstam fruitbomen, bessenstruiken of kruidenplantjes.

Het was een mooie dag met veel positieve reacties. Ook Wethouder Frans Hamerslag was van de partij om bomen uit te delen. De gemeente geeft bomen, struiken en planten weg omdat ze bijdragen aan de vergroening van de stad.

“We maken Schiedam, door tegels in te ruilen voor planten, steeds een beetje groener. Ook zorgen we zo voor meer biodiversiteit in de stad. Groen zorgt voor een prettige leefomgeving en draagt bij aan een gezond klimaat. Zo zorgen bomen en struiken voor een betere waterafvoer, brengen ze verkoeling, filteren ze schadelijke stoffen uit de lucht en leveren ze voedsel, leefruimte en bescherming aan planten en dieren,” aldus Thijs van der Wal.

Op naar een groenere leefomgeving!

hart-voor-groen-actie-schiedam

Nieuwsartikelen

Prullenbakvergoeding in plaats van zwerfafvalvergoeding

Prullenbakvergoeding in plaats van zwerfafvalvergoeding

De vergoeding voor zwerfafval wordt in 2023 vervangen door de prullenbakvergoeding. Concreet betekent dit dat alle gemeenten dit jaar € 0,76 per inwoner ontvangen. Dit bedrag kan vrij worden besteed.Het ontvangen bedrag kan bijvoorbeeld worden besteed aan een schouw...

Westerkwartier Schoon

Westerkwartier Schoon

Cens-or en iFocus hebben de handen ineengeslagen om de Groningse gemeente Westerkwartier (nog) schoner te maken. iFocus voerde daartoe een nulmeting uit. Astrid Hoevenagel van Cens-or is al sinds 2020 actief als zwerfafvalcoördinator in de gemeente, waarbij ze...

Hou mij op de hoogte van het laatste nieuws