Geen standaardoplossingen op een eiland

Gemeente Terschelling
gemeente-terschelling-logo

Onze Pauline Hoogeveen-Dries maakt tweewekelijks een oversteek naar opdrachtgever Gemeente Terschelling. Zij vervult bij Gemeente Terschelling de tijdelijke functie Adviseur Groen.

Een druk begin.

Dat een interim functie een druk begin kent, is Pauline niet vreemd. Zo vertelt zij: “Zoals dat meestal gaat bij een interim functie lag er ook bij Gemeente Terschelling een reeks meldingen op afhandeling te wachten. Zonder pasklare antwoorden. Gelukkig is er afgelopen jaar een Groendata Inspectie verricht en was er ook al gesproken met de collega’s van de Buitendienst. Ik kon daardoor direct aan de slag met de inhoud.” Zij voegt nog toe: “En dat ik mijn kantoorruimte deel met de andere beheerders en adviseurs, maakt een snelle besluitvorming mogelijk. Perfect dus!”

De komende weken gaat Pauline zich bezighouden met het in beeld brengen van de snoei en (uit)kap van de bos(plantsoen)percelen. Haar bevindingen maken het mogelijk om zowel een meerjarenplan, als een budgetvoorstel voor te leggen. “Maar dat is niet alles. Want ook voor de straatbomen staat het nodige te gebeuren. Binnen deze opgave heb ik veel contact met de collega’s van Programma Wegen. Want voor de Waddeneilanden geldt dat, nog meer dan elders in het land, het hemelwater moet worden vastgehouden. Er zijn weinig standaardoplossingen op een eiland. Er vinden daarom ook veel (bewoners)overleggen plaats om iedereen voldoende te betrekken.”

adviseur-groen

Onze successen