Prullenbakvergoeding in plaats van zwerfafvalvergoeding

De vergoeding voor zwerfafval wordt in 2023 vervangen door de prullenbakvergoeding. Concreet betekent dit dat alle gemeenten dit jaar € 0,76 per inwoner ontvangen. Dit bedrag kan vrij worden besteed.

Het ontvangen bedrag kan bijvoorbeeld worden besteed aan een schouw gericht op ‘schoon’ of ‘bijplaastingen’, of het opstellen van een monitoringsplan en/of afvalbakkenplan. Ook kan het geld worden geïnvesteerd in ondersteuning van de organisatie voor (landelijke) opschoonacties of het opbouwen van een vrijwilligersnetwerk.

Nieuwe vergoeding
Hoe de regeling er in 2024 uitziet, is nog niet helemaal duidelijk. Er wordt in ieder geval gewerkt aan een nieuwe vergoeding. Medio 2023 verwachten we hier helderheid over te hebben. We informeren u hier uiteraard weer graag over.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Astrid Hoevenagel (06-15898647) of Hessel Jan Randeraad (06-46751381).

 

Nieuwsartikelen

Hart voor Groen-actie bij gemeente Schiedam

Hart voor Groen-actie bij gemeente Schiedam

Zaterdag 22 april organiseerde Gemeente Schiedam de "Hart voor Groen"-actie. Thijs van der Wal, één van onze Cens-or professionals, was medeverantwoordelijk voor de succesvolle uitrol van de actie. Tijdens de "Hart voor Groen"-actie konden ruim 900 bewoners gratis...

Westerkwartier Schoon

Westerkwartier Schoon

Cens-or en iFocus hebben de handen ineengeslagen om de Groningse gemeente Westerkwartier (nog) schoner te maken. iFocus voerde daartoe een nulmeting uit. Astrid Hoevenagel van Cens-or is al sinds 2020 actief als zwerfafvalcoördinator in de gemeente, waarbij ze...

Hou mij op de hoogte van het laatste nieuws