Samen mooie resultaten behalen!

Gemeente Oegstgeest

Marjolein Bekkers werd via Cens-or bij de gemeente Oegstgeest geplaatst als teammanager Beheer & Onderhoud. Een functie die haar op het lijf is geschreven. “Begeleiden, sturen, leiding geven; ik haal er veel voldoening uit. Ik ben dan ook blij dat Cens-or mij deze kans heeft geboden!”

Voor bedrijfskundige Marjolein Bekkers is het fysieke domein van gemeenten geen onbekend terrein. Inmiddels werkt ze al 25 jaar, in verschillende functies, voor gemeenten. In die 25 jaar heeft ze meerdere keren samengewerkt met Cyber, en van daaruit ook kennisgemaakt met Cens-or.

Duidelijke opgaven

Van september 2020 tot juni 2021 werkt Marjolein als teammanager Beheer & Onderhoud bij de gemeente Oegstgeest. Hier is ze samen met haar team verantwoordelijk voor Vastgoed & Grondzaken, Beheer Openbare Ruimte, projectrealisatie en de buitendienst.

De gemeente heeft haar een paar duidelijke opgaven meegegeven. Zo moeten de beheerplannen op orde worden gebracht en moet er inzicht komen in de werkvoorraad buiten. Daarnaast wil de gemeente dat de doelstellingen voor afval (VANG) worden vertaald naar acties, zodat ze ook worden gerealiseerd. Bovendien wil ze dat de werkvoorraad en -processen op orde worden gebracht, en inzichtelijk wordt wat de organisatie nodig heeft aan mankracht en middelen.

Veel enthousiasme

Behoorlijke opgaven, waar Marjolein zich met veel enthousiasme voor inzet. “Van mij wordt gevraagd om processen in gang te zetten, een brug te slaan tussen de politiek en de ambtelijke organisatie, en de opgaven te begeleiden en te sturen. Maar omdat ik al 25 jaar bij veel grote en kleine gemeenten heb mogen werken, kan ik vanuit mijn kennis en ervaring wel iets toevoegen.”

Bovendien houdt ze van leidinggeven. “Ik vind het leuk om met mensen te werken en samen mooie resultaten te behalen. Soms betekent dit dat je mensen echt moet coachen en de goede richting op moet sturen, en soms hoef je alleen maar te begeleiden of bij te sturen.”

Toch is het in deze coronatijd niet makkelijk om mensen op afstand te begeleiden en te sturen, merkt ook Marjolein. “Leidinggeven is toch het prettigste als je fysiek contact hebt. Dat wil niet zeggen dat dit niet digitaal of via de telefoon kan, maar het is anders. Ik denk dat medewerkers en leidinggevenden hier nog veel in kunnen leren. Gelukkig komen de mensen van de buitendienst hier gewoon naar het werk. Daardoor kan ik nog een paar dagen in de week op locatie werken.”

Ideale combinatie

Marjolein is blij dat Cens-or haar aan deze leuke en uitdagende functie heeft geholpen. Ze werkt sowieso graag met het bedrijf samen. “Ze hebben een breed netwerk van gekwalificeerde mensen met kennis over het inrichten en beheren van de openbare ruimte. Bovendien zijn de contacten prettig, werken ze accuraat en staan ze open voor ideeën. Wat mij betreft een ideale combinatie!”

Onze successen